De Heenreis - Reisverslag uit Jönköping, Zweden van Marc Driessen - WaarBenJij.nu De Heenreis - Reisverslag uit Jönköping, Zweden van Marc Driessen - WaarBenJij.nu

De Heenreis

Door: marc driessen

Blijf op de hoogte en volg Marc

21 Augustus 2011 | Zweden, Jönköping

Hallo Vrienden / Vriendinnen / Familie / Kennissen en nieuwsgierige mensen die zich afvragen wat ik aan het doen ben,

Ik zal mn best doen om dit reisverslag gebeuren bij te houden, maar ik hou het wel kort en krachtig. Ik ben aangekomen op zaterdag 20 aug. en dat ging niet zonder slag of stoot. Aangezien ik met de bus ging (Tip: nooit doen), werden we door de Duitse POLIZEI aan de kant gehaald, daar kwam nog eens bij dat toen we in Zweden kwamen de bagage gecontroleerd op drugs en andere illegale middelen. Dat betekende dus dat de hele koffer leeg moest en weer moest worden ingepakt. (Altijd leuk) Hierdoor liepen we in totaal een kleine 90 min vertraging op. Ik bleek geen drugs bij me te hebben, dus ik mocht door naar Jönkoping. Altijd een warm onthaal.

Je moet Jönkoping zien als een stad kleine stad, die als uitgaans mogelijkheden zo beperkt is als Leeuwarden, maar de mensen zijn wel heel vriendelijk en helpen je graag (zoals in Groningen). Mijn kamertje ligt een kleine 7 km van de Universiteit af, dus das minder dan 10 min met de bus. (zie foto’s voor uitzicht vanuit de kamer en de kamer zelf). Ik zit in een appartement die deel met 2 andere waarvan 1 een Zweed is met de alom geroemde achternaam Svensson en de ander heeft een andere Zweedse naam. Met deze 2 Zwedenaren moet ik een douche en WC delen, dus opzich is dat wel luxe vergeleken met andere onderkomens hier, waarbij het tussen de 4 en 5 personen ligt. En het voordeel is dat we alle drie blond zijn, en dus de conditioner kunnen delen =D.

Ik zit op de 7de verdieping en aangezien de trap zo gezond is om te nemen, neem ik de lift. Er zijn 3 van dit soort appartement, waar in totaal rond de 160 studenten verblijven. Er is ook nog een centrale ruimte voor deze 3 appartementen, en daar hebben ze een sauna, pooltafels, pingpong tafels en een bigg ass flatscreen waartegen U gezegd mag worden. Ook worden er feesten georganiseerd in die ruimte (zoals vanavond =D).
Ik kan momenteel alleen beperkt op internet, omdat ik daarvoor de WIFI van de centrale ruimte gebruik. Nou genoeg geluld.

Ciao!

• 22 Augustus 2011 - 11:33

Ype:

Hee Marcie,

Mooi man dat je het naar je zin hebt!

Over de drugs, heb jij mijn cadeau aan jou niet meegenomen?

En terugkomend op de conditioner, mazzelpik!

Bier roept!

• 22 Augustus 2011 - 12:33

Franca:

Dat van die conditioner is wel echt een voordeel!!
    Viel spass en geniet van het knäckebrot enzo :)

• 22 Augustus 2011 - 15:48

Anna :

He Marc! Haha wat heb je het leuk geschreven. Behalve dat stukje over Leeuwarden dan. Beeeetje jammer ;-) Maar mooi dat je eerste indrukken zo goed zijn! Heeel veel plezier daar :)

Liefs Anna

• 22 Augustus 2011 - 22:00

Kalou:

Ik heb een wc kapotgescheten bij heerenveen waardoor ik niet meer in de basis speel. Sterker nog, ik ben bij de club weg gekickt. Toch denk ik dat ze me goed hadden kunnen gebruiken. ( dit was mijn verhaal )

• 22 Augustus 2011 - 22:04

Breuer:

Ik ben nog sneller dan Kalou ! Vuile opschepper is hij. Het verhaal is dat ik laatst naar de wc wou gaan. Daarvoor was kalou naar de wc geweest. Kom ik op de Wc, alles kapot. Na de camera beelden te hebben terug gezien bleek het idd dat kalou bewust de wc heeft kapot gescheten.
    Verder wou ik melden dat ik zaterdag op de bank werd gezet marc, maar ook zonder mij verloren ze 5-1 ! Dikke noobs. Veel plezier in zweden trouwens

• 22 Augustus 2011 - 22:10

Prr:

hoi Marc, leuk verslag, geniet er maar van, enne niet te ruig daar in Sweden!

• 25 Augustus 2011 - 11:22

Roderik:

Ook al lekker Knäckebröd gegeten?

• 25 Augustus 2011 - 21:16

Laura Baas:

Hey! Een Nederlander in Jonkoping die ik nog niet ontmoet heb ;) JE zal niet de enige zijn trouwens, denk dat er nog veel meer zitten dan ik tot nu toe heb ontmoet....

• 28 Augustus 2011 - 10:43

Gerwin:

Marcie!

ik zie dat je ook je hardlopen kan gaan bijhouden...zodat je straks als je terug komt mij kan bijhouden!:D

Veel plezier jonge

we cammen:$
    x

• 28 Augustus 2011 - 15:45

Sandra:

Leuk hoor marcie!
    Ik wens je super veel plezier..
    Een berichtje van Sandra uit het regenachtige Groningen! xxxx

• 31 Augustus 2011 - 18:41

THE GURRRTTT:

Hoi piepeloi,

heb ik je toch gevonden!! En al gelijk weer vriendjes met de politie geworden lees ik!! Het verleden blijft je achtervolgen he haha... Nou kerel kalmpies an en veel plezier daar

Toedels

• 05 September 2011 - 13:20

Wilma Zwart:

Ha neef, leuk om af en toe wat over je te lezen. Geloof wel dat je het naar je zin hebt:) Veel plezier en wel goed opletten als je college hebt hë?